Бізнес, службова поїздка

Список документів на бізнес-візу в Великобританію (Англію, Шотландію, Уельс) і Північну Ірландію ТУТ:Список документів, які потрібні на туристичну візу в Англію

Для візиту в Сполучене Королівство (UK) з діловою метою видається віза Стандартного Відвідувача (Standard Visitor). Тобто, окремої категорії “бізнес-візи” як такої немає для в’їзду в країну з діловою метою.
Водночас заявники повинні довести конкретно ділову ціль свого візиту, що їдуть саме на зустрічі по роботі, ділові переговори, на виставку, конференцію, у відрядження або зі службовою необхідністю без оплати праці на території Великобританії, тощо. З цієї причини ми зробили окрему сторінку “бізнес-віза”, щоб пояснити, яку специфіку має Standard Visitor віза для ділових поїздок у справах в Великобританію.

Звичайний термін видачі візи цього типу складає 3 тижні від моменту подання візової заяви  (документів) і біометрії.

За стандартну бізнес-візу до 6 місяців візовий збір складає £ 93 (£ – англійський фунт стерлінгів). Якщо вам потрібно регулярно відвідувати Великобританію протягом більш тривалого періоду часу, ви можете подати заявку на отримання довготермінових віз типу Standard Visitor, які дійсні 2, 5 або 10 років. За ними ви можете перебувати не довше 6 місяців протягом кожного заїзду в Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії. Якщо вам не виповнилося 18 років, коли ви подаєте заявку, довгострокова віза стандартного відвідувача буде дійсна протягом 6 місяців після того, як отримувачу візи виповниться 18 років. Візові збори за довгострокові візи стандартного відвідувача (туристичні): 2 роки – £ 350. 5 років – £ 636. 10 років – £ 798.

З візою у Великобританію, яка отримана з метою ділових візитів і дійсна від 6 місяців до 10 років її отримувачі можуть:

  • приїздити для проведення ділових зустрічей, брати участь у виставках та багатьох інших бізнес-заходах, зазначених у Правилах відвідувача;
  • подорожувати до Сполученого Королівства з туристичною метою до закінчення терміну дії візи;
  • відвідувати друзів або родичів;
  • навчатися на курсах до 30 днів, якщо це навчання НЕ є причиною і метою приїзду в країну;
  • взяти участь у програмі обміну або навчальному візиті (тільки тим, хто не досяг 18 років);
  • перереєструвати одностатеве партнерство у шлюб;
  • проїжджати транзитом (на шляху до іншої країни).

Ви не можете:

  • працювати на оплачуваній або не оплачуваній роботі;
  • жити у Сполученому Королівстві шляхом частих заїздів в країну, перебування тривалі періоди часу;
  • отримувати державну грошову допомогу або інші публічні кошти;
  • одружитися або зареєструвати цивільне партнерство, подати заяву про намір зареєструвати шлюб чи цивільне партнерство.

Як довго можна перебувати в Сполученому Королівстві за “бізнес-візою” Standard Visitor:

Зазвичай ви можете залишатись у Великобританії на строк до 6 місяців.

Можливо, ви зможете залишитися довше, якщо:

  • ви приїжджаєте до Великобританії для платного лікування – до 11 місяців (візовий збір за таку візу складає 186 фунтів стерлінгів);
  • ви є науковим співробітником та приїжджаєте до Великобританії для дослідження – ви, ваш чоловік / дружина чи цивільний партнер зможуть зупинитися на строк до 12 місяців (візовий збір за таку візу складає 186 фунтів стерлінгів).
  • В обох цих випадках ви також повинні оформити біометричне посвідчення додатково до візи.

Оформити візу

Незалежно від користування пакетами “Надійно”, “Легко”, “Результативно” або в додаток до них ви можете замовити виокремлені послуги/роботи з підготування документів на візи, а саме:

  • телефонна консультація “попередня оцінка шансів” 450 грн. Оформлення результатів письмово (надішлемо на і-мейл) + 450 грн.
  • переклад документів на англійську мову (100 грн/сторінка якщо документ українською або російською, 200 грн/сторінка переклад з інших мов на англійську).
  • консультація-співбесіда із формуванням індивідуального списку наявних у вас документів з якими у ваших особистих обставинах дійсно можливо отримати візу, 880 грн.
  • підготування повних, готових текстів допоміжних документів (запрошення, мотивація, програма туру і т.ін.) – 300 грн./сторінка.
  • заповнення паперових форм 150 грн./сторінка.
  • бронювання готелю 300 грн. (безоплатно в разі внесення наперед депозиту в сумі повної вартості проживання для викупу після отримання візи).
  • авіабронювання 300 грн. (безоплатно в разі внесення наперед депозиту в сумі повної вартості авіаквитка для викупу після отримання візи).
  • отримання паспортів за дорученням, перевірка візи на відсутність помилок і пересилання на відділення “Нова Пошта” у вашому місті – 300 грн/паспорт. Візовий центр може запропонувати свою послугу кур’єрської доставки (без перевірки правильності видачі вашої візи), замовлення послуги Візового центру можливо не пізніше початку подачі у них документів – користуйтеся за зручністю.
  • бронювання і адміністрування оплати додаткових сервісних послуг Візових центрів (запис на подачу без черги, не здавати паспорт до візового рішення, тощо наприклад у Візовому центрі Великобританії https://bit.ly/2HYxMzy). 15% від вартості послуги +гривневий еквівалент її повної вартості для сплати.
  • адміністрування оплати візового збору: 15% його вартості +гривневий еквівалент повної вартості візового збору для сплати. Якщо не включено в обрану вами послугу. Сюди входить і призначення дати і часу подачі документів в Візовий центр. Та реєстрація в списки на вхід до Візового центру.
  • підготування онлайн-анкети окремо від пакетів послуг 880 грн./анкета на основі повністю заповненого опитувального листка і усіх документів без виключення в наявності. Без опитувального листка, лише по наявних усіх необхідних документах 1760 грн. Без присутності заявників в обох випадках.
  • супровід (зустріч) за півгодини перед заходом до Візового центру 300 грн.
  • очікування виходу заявників після подачі документів та біометрії 300 грн./година.
  • термінове виправлення помилок в перекладах документів, терміновий друк документів 300 грн. + фактичні витрати.
  • термінове виконання послуги (за 24 години з моменту отримання усіх документів без виключення і всієї необхідної інформації) – вартість збільшується в два рази.
  • якщо послуга не передбачає присутності заявників – наприклад телефонна консультація, заповнення анкети, переклад документу – тоді вартість за кожну з таких робіт/послуг при виконанні в присутності заявників збільшується в два рази.
  • подача після відмови у візі без обтяжливих наслідків +2000 грн. з кожного такого заявника в замовленні.

Що стосується лише візи в Великобританію:

  • подача після відмови у візі на 10 років +4000 грн. + збір за запит витягу про причини такого рішення з кожного такого заявника в замовленні.